Shopping

På sin fritid, semester eller bara när man har en stund över är det många som tycker om att shoppa. Sölvesborg bjuder på bra shopping även om staden inte är bland de största i vårt avlånga land. En medelstor stads centrum kan dessutom kännas mer överskådlig och vara hemvist åt butiker som inte finns någon annanstans. Shopping i Sölvesborg kan med andra ord bjuda på en hel del unika butiker inom allt från heminredning, mode, accessoarer och presentartiklar. Sölvesborg är en kuststad och närheten till havet kan göra shoppingturen extra gemytligt, om man exempelvis bestämmer sig för att ta en paus och passa på att besöka någon av de många fina sandstränderna.

Är man inte ute efter shopping som innebär ett par nya skor eller en ny höstjacka kan man givetvis även handla en hel del annat i Sölvesborg. Staden har många välkända livsmedelsbutiker, en biograf som passar utmärkt för en stunds avkoppling samt en uppsjö av olika typer av restauranger, caféer och pubar. Anländer man med bil till Sölvesborg för shopping behöver man inte oroa sig för kostsamma parkeringsplatser. I centrum är det kostnadsfritt att parkera så länge man har en så kallad p-skiva som anger tidpunkten då man parkerade.

De allra flesta butiker i Sölvesborg är öppna för shopping under vardagar samt lördagar. Beger man sig till Sölvesborg för shopping och har barn med sig på färden kan det behövas lite aktiviteter som motverkar spring i benen. I närheten av centralstationen finns det en populär lekpark samt en skateboardpark där barnen kan hitta på mycket roligt tillsammans.