Stadshotellet Sölvesborg

Pris från: 700:-

Boka nu


Stadshotellet Sölvesborg

På Järnvägsgatan 8 i Sölvesborg, cirka 100 meter från själva centralstationen, finner du Stadshotellet Sölvesborg. Detta är ett anrikt hotell som upprättades redan under början av 1900-talet. Invigningen av hotellet skedde den 14 januari 1911 och byggnaden formgavs av en man vid namn Alfred Hellerström, en arkitekt från Helsingborg. Stadshotellet i Sölvesborg har bytt skepnad ett par gånger under årens lopp. Ursprungligen hade hotellet totalt sexton rum samt en storslagen festvåning. Under början av 2000-talet rustades stadshotellet i Sölvesborg upp och kan idag erbjuda tretton moderna hotellrum med totalt tjugofem bäddar samt en nybyggd bar och lobby.

Hotellet har även en restaurang som är öppen måndag till fredag mellan klockan 16:00 och 20:00. Bor du på hotellet under helgtid kan personalen rekommendera restauranger utanför hotellet. Samtliga rum är trivsamma och personligt inredda, har trägolv, eget badrum med dusch samt tv och radio. I rumspriset ingår frukostbuffé och även eftermiddagsfika. Trådlöst internet finns att tillgå och husdjur är välkomna att övernatta i vissa av rummen. Incheckning sker runt halv fyra på eftermiddagen och utcheckning vid klockan tolv på dagen.

Reser du med tåg är det mycket smidigt att övernatt på Stadshotellet Sölvesborg. Du kan snabbt ta dig till fots från centralstationen och checka in på hotellet. Hotellet erbjuder gratis parkering så anländer du med bil behöver du inte oroa dig för att hitta en lämplig parkeringsplats. Tack vare sin centrala placering är det nära till det allra mesta från stadshotellet Sölvesborg, ett bra hotell för förstagångsbesökare som vill se och uppleva den medeltida staden.Se Karta


karta